Authenticiteit in leiderschap

Je innerlijke kompas

Hoe blijf je dicht bij jezelf in een complexe situatie, terwijl ieders ogen op je gericht zijn en men iets van je verwacht? En waarom is dit belangrijk? Als leidinggevende draag je bij aan koers en positionering van de organisatie. Je bent het gezicht naar buiten èn een voorbeeld voor mensen intern en in je team. Het trainen van je innerlijke kompas en sensitiviteit ten aanzien van je omgeving en communicatie zijn dus noodzaak.

Holding space

Holding space is een van de termen die we in Focusing gebruiken. Het betekent dat je probeert ruimte te houden bij alles wat je doet. Dat je niet te snel in de actie schiet. Je houdt innerlijk ruimte om helder te blijven zien en helder te blijven communiceren, met begrip voor alle aspecten in de situatie. Je helpt een ander ook door deze houding, omdat het een manier is om bij die ander te zijn zonder in een oordeel te schieten. Dit biedt veiligheid en draagt bij aan een open werksfeer.

De wijze houdt zichzelf op de achtergrond, maar in werkelijkheid staat hij vooraan.
Lao-Tse, Chinees filosoof (+/- 600 v. Christus)

Voor wie?

  • Voor (aankomende) leidinggevenden die meer inzicht willen in hun eigen reacties ten aanzien van complexe situaties.
  • Voor (aankomende) leidinggevenden die meer willen doen met hun creativiteit en visie, en blokkades omtrent het neerzetten hiervan willen opheffen.
  • Voor innerlijk systemisch werk, in situaties van onduidelijke hiërarchie en sluimerende conflicten.

Vragen die hierbij gesteld worden: Welke positie neem je in binnen de organisatie, in theorie en werkelijk? Wat doet dit met je, bewust en onbewust? Is er sprake van een sluimerend conflict?

Ervaring

Als Focustrainer èn als communicatieadviseur, kan ik adviseren en begeleiden bij vragen over de invulling van authentiek leiderschap. Hierbij zet ik Focusing in voor een diepere integratie van ervaringen, voor het trainen van je innerlijke kompas en overzicht in complexe situaties. Inzicht in de eigen reacties en drijfveren staat centraal. De uitkomst is dat je vanuit rust en begrip handelt.

Portfolio

Enkele voorbeelden

Leiderschapshuis van Lieke Thijssen

Sparringpartner communicatie Lieke Thijssen, oprichter.
Tevens de mooie vrouw op de foto.

Pure Change

Sparringpartner in communicatie Sandra van der Maarel, oprichter/eigenaar Pure Change.