Focusacademie

Tankstation voor creatieve mensen

De Focusacademie is een vrijplaats en ‘tankstation’ voor creatieve mensen. Het is de plek waar je een dag per maand alle ruimte krijgt om te werken aan je eigen creatieve ideeën, naar wens op groot formaat. Van moodboard tot tuinontwerp, van groot schilderij tot prentenboek. Professionele begeleiding en een ruime keuze aan mooie materialen zijn voorhanden. Een lekkere lunch is inbegrepen. Gegarandeerd resultaat!

Opzet van de dag

De dag start met een Focusoefening (een korte meditatie) om te landen en te onderzoeken wat er bij je speelt. Aansluitend enkele beeldende oefeningen in hoog tempo om los te komen. Daarna kies je je eigen richting, waarbij ik als docent begeleiding geef op verzoek. Een biologische lunch zorgt voor een rustmoment, waarna het goed doorwerken is tot 17 uur. We bespreken de ervaringen plenair aan het einde van de dag en sluiten in stilte af met een focusoefening.

NB: We werken 2-dimensionaal. Focuservaring is niet nodig.

Focusing provides an effective way of listening to the innate wisdom of the body, while practising art in any form harnesses and activates creative intelligence.
Door Laury Rappaport, Director Focusing and Expressice Arts Institute

Voor wie?

De Focusacademie is voor iedereen die zin heeft om een dag vrij en creatief te werken, met alle faciliteiten en advies en begeleiding naar wens.

Ervaring

Als beeldend kunstenaar heb ik een groot aantal jaren creatieve workshops begeleid in het Bezoekerscentrum van het Amsterdamse bos. Eerst voor kinderen, later ook voor volwassenen. Sinds 2014 ben ik Focustrainer. Focusing voor mij is èn een grote bron van creativiteit èn een fantastisch hulpmiddel om creatieve blokkades te verkennen en op te lossen.

Waar?

De Focusacademie is vindt plaats op Kunst Erf te Vinkeveen. De werkruimte leent zich uitstekend voor creatief werk, vooral als je zin hebt om eens lekker uit te pakken. Kortom een heerlijk inspirerende plek om te vertoeven.

Meer informatie?

Let op Nieuws voor aanvullende informatie en data of stuur een email met je vraag en contactgegevens aan info@eigen-bron.nl.